ASEE Türkiye ve Payten Türkiye’nin bağlı bulunduğu Asseco South Eastern Europe (ASEE) Grup, 2022 yılının üçüncü çeyreğine ait finansal sonuçlarını açıkladı. Yapılan açıklamaya göre ASEE Grup’un satış gelirleri 2022’nin üçüncü çeyreğinde 2021 yılının aynı dönemine kıyasla yüzde 53 artarak 88,1 milyon euroya yükselirken Payten’in satış gelirleri yüzde 59 artarak 42,3 milyon euroya ulaştı.
Avrupa’nın en büyük yazılım şirketleri arasında yer alan Asseco South Eastern Europe (ASEE) Grup’u 2022 yılının üçüncü çeyreğine ilişkin finansal sonuçlarını açıkladı. Yayımlanan sonuçlara göre şirketin satış gelirleri, bu yılın üçüncü çeyreğinde geçen yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 53 (30,4 milyon euro) artış kaydederek 88,1 milyon euroya ulaştı. Payten’in satış gelirleri ise geçen yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 59 artarak 42,3 milyon euro olarak gerçekleşti
Üçüncü çeyrekte satış gelirlerinde en büyük artış ödeme çözümlerinde (15,6 milyon euro) gerçekleşirken bunu özel çözümler (9 milyon euro) ve bankacılık çözümleri (3,3 milyon euro) takip etti.
ASEE Yönetim Kurulu Başkanı Piotr Jelenski finansal sonuçlarla ilgili açıklamasında, “ASEE Grup’un 2022 yılının üçüncü çeyreğindeki güçlü finansal performansı, faaliyet kârının bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 11 oranında artmasına katkıda bulundu. Bu artış başta POS ile ilgili hizmetler olmak üzere ödeme çözümlerinin ve bankacılık çözümlerinin güçlü performansından kaynaklandı.” dedi.
Ödeme çözümleri (Payten)
Finans sektörü başta olmak üzere tüm şirketler için kartlı ve kartsız işlemleri destekleyen kapsamlı ödeme çözümleri sunan Payten’in satış gelirleri ise 2022 yılının üçüncü çeyreğinde, bir önceki yılın aynı dönemine kıyasla 15,6 milyon euro (yüzde 59) artarak 42,3 milyon euroya yükseldi. Üçüncü çeyrekte satış gelirlerindeki artış tüm iş kollarında gerçekleşirken en büyük büyüme POS ile ilgili hizmetlerde (8,8 milyon euro) kaydedildi. Bunu ATM ile ilgili hizmetler (5,8 milyon euro) izledi.
Bankacılık çözümleri
Bankacılık çözümleri satış gelirleri 2022 yılının üçüncü çeyreğinde bir önceki yılın aynı dönemine kıyasla 3,3 milyon euro (yüzde 28) artarak 15 milyon euroya ulaştı. Bu artış çoğunlukla temel bankacılık sistemleri (0,5 milyon euro), çok kanallı çözümler (1,7 milyon euro) ve güvenlik çözümlerinden (1 milyon euro) kaynaklandı.
Özel çözümler
2022’nin üçüncü çeyreğinde özel çözümlerin satış gelirleri de bir önceki yılın aynı dönemine kıyasla 9 milyon euro (yüzde 47) artarak 28,4 milyon euro oldu. Bu artış kısmen trafik yönetimi ve BPM çözümleri sektörlerinde faaliyet gösteren şirketlerin sonuçlarının konsolidasyonundan kaynaklandı. En büyük organik büyüme Romanya operasyonları ve daha küçük ölçekte Sırbistan operasyonların üçüncü taraf çözümleri kapsamındaki faaliyetlerinden sağlandı.